Skip to main content

Passie delen

Als je in de bloemen zit heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Floral Fundamentals. Zo niet, dan hebben we een prachtige story voor je. Eenvoudig gezegd: Floral Fundamentals brengt bloemisten, groothandelaren en kwekers samen om hun passie voor bloemen te delen. Zo ziet de één wat de ander bijdraagt aan de keten. Het gaat om het creëren van wederzijds begrip en vertrouwen. We hebben een inspirerende video gemaakt met Alison Bradly, een van de oprichters van Floral Fundamentals:

Design weekend 

Drie keer per jaar maakt een groep topfloristen commerciële bloemsierkunst om hun collega's te inspireren. Door het internationale karakter van de weekenden zien we bloemstijlen van over de hele wereld. De foto's van de ontwerpen worden gebruikt in het gratis digitale tijdschrift Floral Fundamentals, als inspiratiebron voor bloemisten wereldwijd. Maar wat te doen als je de ontwerpers niet bij de bloemen kunt krijgen? Wel, de bloemen bij de ontwerpers brengen natuurlijk!

Links: Lily Beelen, rechts: Hanneke Frankema, onder: Roxanne van Schelten. Foto aan het begin van het artikel: Hidde Klink

Wees creatief 

Toen het eerste designweekend van 2020 niet door kon gaan, haalden de organisatoren alle bloemen van de kwekers op en stuurden ze naar de Nederlandse Floral Fundamentals ambassadeurs. Zij maakten en fotografeerden op hun beurt inspirerende ontwerpen vanuit huis. Daarna werden de designs gedeeld op alle sociale media en in verschillende bloemistenmagazines zoals Tsvety (Rusland), DPK (Nederland), Fushion Flowers (UK), Florieren (Duitsland), CLIP (Spanje) en Bloem & Blad (Nederland). 
Het was zo'n succes dat er een tweede ronde van 'home design' op komst is, van ambassadeurs in het buitenland.

Ambassadeurs: bedankt!

We willen het team van Floral Fundamentals, en natuurlijk alle ambassadeurs die hebben geholpen, enorm bedanken: Conny van der Westerlaken, Franka Roenhorst, Geertje Stienstra, Hanky Frerejean, Hanneke Frankema, Hans Zijlstra, Hidde Klink, Jonas de Vestel, Lily Beelen, Max van der Sluis, Mike Boerma, Roxanne van Schellen en Sandra Attema. 

Wil je meer designs zien, bekijk dan onze Pinterest pagina. 
Floral Fundamentals Magazine is gratis hier te downloaden.